Behandlinger

Bleking

Tennenes naturlige farge kan variere fra person til person. Alderen setter også sitt preg på tannfargen, som følge av endringer i tannstrukturen. Ytre misfarging fra tannstein, te, kaffe, tobakk, vin etc er med å påvirke tennenes utseende.

Dette kan til stor del fjernes med en grundig tannsteinsrens. Dersom misfargingen har satt seg dypere, kan man forsøke å bleke tennene. Vi tilbyr hjemmebleking med individuelt tilpassede blekeskinner. Dette er en skånsom måte å bleke tennene på, og kan gjøres enten på dag eller natt, avhengig av hvilket blekemiddel som brukes.

Første gang man bleker tennene, må man regne med mellom ca 5 og 10 dager å oppnå ønsket effekt. De aller fleste oppnår da et holdbart resultat i flere år. Men noen vil ta en “oppfriskning” etter et par år. Vi anbefaler god munnhygiene for å bevare resultatet av blekingen lengst mulig. Det er også viktig i tiden mens man bleker, og umiddelbart etterpå, at man unngår mat og drikke med mye fargestoffer.

Har du spørsmål om andre typer behandlinger ?

TannlegeskrekkTannkjøttsykdommerPeriodonitt - periimplantittDet lille rest - tannsettetfyllingrotfylling/rotbehandlingkrone eller brotannsteintrekke tennerprotesebittskinneBleking